Sienikoirat   
Mättäiden alla piilottelevat kantarellit ja mustatorvisienet – miten paljon helpompaa ne olisikaan löytää koiran avulla! Koiran hajuaisti on lyömätön apuväline sellaisten sienten paikallistamisessa, joita on ihmissilmällä vaikea havaita. Sienikoirakurssilla opit, miten voit kouluttaa koirasi vaihe vaiheelta etsimään haluamasi sienen motivoituneesti ja luotettavasti.

Tarkan hajuaistinsa ansiosta koira on mainio apulainen sienestyksessä. Koiran hajumuisti on erinomainen, ja sille pystyy hyvin opettamaan useamman omistajalle mieluisan ruokasienen etsimisen. Metsässä sienien etsiminen on hauskaa yhteistä puuhaa ja samalla sekä koira että ohjaaja saavat liikuntaa. Sienikoiran koulutuksessa usein suurimman haasteen aiheuttaa koiran lopullinen työskentely-ympäristö – metsä, joka on täynnä koiraa luonnostaan kiinnostavia hajuja.

Sienten etsiminen on koiralle hyvää aktivointia, jossa se saa toteuttaa luontaisia käyttäytymistarpeitaan: haistelua ja etsimistä. Samalla koiran taidoista on myös konkreettista hyötyä omistajalle. Luonnossa liikkumisesta nauttivat varmasti kumpikin.

Sienikoirakurssilla opetellaan ensin sisätiloissa ilmaisu eli tapa, jolla koira kertoo löydöstään. Tämän jälkeen koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan jokin tietty sienilajike. Kun koira on oppinut yhden sienilajin etsimiseen, on uusien sienten opettaminen paljon helpompaa ja nopeampaa.

Tällä kurssilla opit
– Miten opetat koiralle, että sieni on merkityksellinen
– Miten opetat koiran valitsemaan sienen hajun muiden metsän hajujen joukosta
– Miten opetat koiran ilmaisemaan löytämänsä sienet syömisen tai tuhoamisen sijasta
– Miten varmistat, että koira löytää metsästä muutkin sienet kuin ne, jotka sinä ole piilottanut
– Miten opetat koiran etsimään sieniä kiinnostavassa ympäristössä, metsässä

Sienikoiran kouluttamisen voit aloittaa ympäri vuoden hajutyöskentelykursseillamme. Suosittelemme koiran kouluttamista sienten etsintään tätä väylää pitkin erityisesti, jos haluat harjoitella perusasioita kouluttajan ohjauksessa huolellisesti ennen maastoon siirtymistä.
Kurssiaikataulut: Hajutyöskentelykurssit

heinäkuu


Tutustu Sienikoiran verkkokurssiimme