Kehonhuolto   
Hyvän tasapainon, kehonhallinnan ja liikkuvuuden vaikutukset koiran arkiseen hyvinvointiin voivat olla merkittäviä. Kehonhallintaa kehittämällä voidaan ehkäistä vammoja ja edesauttaa koiran palautumista.

Jokainen koira - myös etsintäkoira - hyötyy kehonhuollosta. Arkisesti koiran kehoa voivat kuormittaa esimerkiksi liukastumiset, taluttimessa vetäminen ja runsas liikkuminen portaissa. Noseworkia tai muuta erikoisetsintää harrastavat koirat liikkuvat liukkailla lattioilla, nousevat seiniä vasten ja kyyristelevät matalien kätköjen luona. Mitä parempia koiran tasapaino ja kehonhallinta ovat, sitä helpompi sen on keskittyä varsinaiseen etsintään. Monet hakukoirat liikkuvat maastossa vauhdikkaasti ja tarvitsevat hyvää kehonhallintaa esimerkiksi kivien ja puunrunkojen turvalliseen ylittämiseen ja toisaalta vaikeassa maastossa liikkumiseen. Jälkikoirat työskentelevät pitkiä aikoja pää alhaalla, mikä aiheuttaa kuormitusta koiran etuosalle.

Kurssilla tutustutaan kehonhuoltoon, jota koiralle voi tarjota kotona: kevyeen hierontaan ja lihaskuntoa ja kehonhallintaa vahvistaviin jumppaliikkeisiin.


elokuu