Katja Nortunen-Illman
Yrittäjä ja kouluttaja
hajutyöskentelyyn erikoistunut kouluttaja
käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija 

Katja Nortunen-Illman on kouluttanut Vainuvoimassa vuodesta 2018. Katjan koulutukset keskittyivät ensin verijäljestykseen, ja laajenivat vähitellen noseworkiin, sienikoirakursseihin ja muuhun hajutyöskentelyyn. Katjan koiraharrastusuraan cockerspanieli Karan kanssa mahtui niin MEJÄ-kokeita kuin pelastuskoirien maasto- ja rauniokokeita, ja hän on kouluttanut näitä lajeja aktiivisesti myös yhdistyksissä.

Katja on koulutukseltaan ympäristösuunnittelija (AMK) ja merkonomi. Hän on Suomen Pelastuskoiraliiton pätevöimä Peko-kouluttaja (2017), ja vuonna 2021 Katja suoritti Sasky-koulutuskuntayhtymässä osatutkinnon Koiran kouluttaminen suunnitelmallisesti ja vastuullisesti. Toukokuussa 2022 Katja valmistui Tampereen yliopiston käyttäytymisanalyysiperusteisesta eläinkouluttajien koulutuksesta. Lisäksi Katja täydentää osaamistaan jatkuvasti osallistumalla luennoille ja koulutuksiin.

Katjalle on tärkeää kohdata jokainen ohjattavansa reilusti ja avoimesti sekä rakentaa koulutuksiin turvallisuudentunne kaikille osapuolille. Taitojaan ihmisten ohjaamisessa Katja on kehittänyt opiskelemalla psyykkisen valmennuksen perusteita ja psykologista joustavuutta. Hän haluaa auttaa ohjattaviaan saavuttamaan tavoitteensa perustelluin ratkaisuin, kenenkään hyvinvointia unohtamatta.

Katjan perheeseen kuuluvat koirat Sonet ja Havu, kissa Neo, puoliso ja kaksi lasta.

katja(at)vainuvoima.fi
+358 40 833 3745

Katjan opinnäytetyö

Leikittämisen vaikutus aran kissan rohkaisussa. Leikittäjää kohti suuntautuvan liikkeen lisääminen leikin avulla.
PDF
tammikuu
maaliskuu
huhtikuu
kesäkuu

Palvelut

Katjan yksityisohjaus 60min.
Katjan yksityisohjaus 30min.