Nosework   
Nosework on koiraharrastuslaji, jossa koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan eukalyptuksen, laakerinlehden ja laventelin hajun erilaisissa ympäristöissä kuten rakennuksissa, maastossa ja ajoneuvoissa.

Nosework sopii harrastukseksi kaikille koirille ja ohjaajille eikä se vaadi mitään erityistaitoja. Etsiminen on koiralle mielekästä tekemistä ja hyvää aktivointia. Noseworkia on helppo harrastaa vaikka omassa kodissa!

Laji sopii myös aroille koirille, koska harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan.

Nosework 1 peruskurssi

Nosework-peruskurssilla koira oppii tunnistamaan ja ilmaisemaan 1-koeluokan hajun, eukalyptuksen. Kurssi sopii kaikille koirille, eikä sille ole pohjataitovaatimuksia. Kurssilla harjoitellaan sisätiloissa yksi koira kerrallaan toisten odottaessa autossa tai häkissä.

Nosework 2 etsintäkurssi

Nosework etsintäkurssilla harjoitellaan etsintätekniikkaa. Tällä kurssilla koira oppii etsimään hajua itsenäisesti ja motivoituneesti. Koira oppii etsintätekniikkaa erilaisissa ympäristöissä. Koiran tulee tunnistaa 1-koeluokan haju, eukalyptus sekä hakeutua hajun luokse.

Nosework 3 etsintäjatkot

Tällä kurssilla tehdään noseworkin 1-luokan kokeenomaisia etsintäharjoituksia monipuolisesti erilaisilla etsintäalueilla.

Nosework 4 hajuerottelu

Kurssilla harjoitellaan yksi koira kerrallaan muiden odottaessa autossa tai häkissä. Koiran tulee tuntea 1-koeluokan haju, eukalyptus ja osata itsenäisesti etsiä hajua erilaisissa ympäristöissä. Kurssilla opetellaan 2- ja 3-koeluokkien hajut laakerinlehti ja laventeli.


tammikuu