Jäljestys   
Jälkikoulutuksen tavoite on opettaa koira etsimään ja seuraamaan ihmisen jälkeä. Koira etsii alueelta jäljen ja seuraa sitä tai seuraa sille osoitettua jälkeä. Koira johdattaa ohjaajansa jäljentekijän luokse ja työskentelee välittämättä muista hajuista ja häiriöistä sekä pystyy toimimaan erilaisissa olosuhteissa säästä, vuodenajasta ja alustasta riippumatta. Koira opetetaan myös ilmaisemaan jäljentekijältä pudonneet esineet.

Laji sopii harrastukseksi koiran aktivointiin, sillä jäljestäminen on koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa työskentelyä. Se on myös tärkeä perustaito pelastuskoirana toimiville koirille.

Jäljestyksen pohjataitojen harjoittelun voit aloittaa ympäri vuoden hajutyöskentelykursseillamme. Näillä kursseilla harjoitellaan keskittynyttä nuuskimista sekä ilmaisua, jotka kumpikin antavat lisää työkaluja jäljestämisen harjoitteluun. Sisätiloissa toteutettavat hajutyöskentelykurssit ovat myös loistava tapa kehittää jälkikoiran nenänkäyttö- ja ilmaisutaitoja talvikaudella. Katso alkavat hajutyöskentelykurssit


Jälkikursseille ei ole pohjataitovaatimuksia.

Puuhajälki


Puuhajälki on koiran virikkeistämiseen suunniteltu jäljestyksen alkeiskurssi. Kurssilla harjoitellaan rauhallista ja keskittymistä nuuskimista, ihmisen jälkien haistelua ja seuraamista sekä tutustutaan esineiden ilmaisuun.

Jäljestyskurssi


Jälkikurssilla koira opetetaan seuraamaan ihmisen jälkeä ja ilmaisemaan erilaisia esineitä. Koira oppii seuraamaan ihmisen jälkeä ja työskentelemään siihen keskittyen. Kurssilla harjoitellaan jäljestämistä nurmikolla ja metsässä. Kurssille voi osallistua sekä aloittelija että kokeneempi jäljestäjä, joka haluaa vahvistusta perustyöskentelyyn.
  • Kurssilla harjoitellaan ulkona metsässä ja nurmikolla
  • Kurssilla on mahdollista harjoitella myös kovalla alustalla jäljestämistä
  • Kurssilla harjoitellaan yksi koira kerrallaan muiden odottaessa autossa.

kesäkuu