Jäljestys   
Jälkikoulutuksen tavoite on opettaa koira etsimään ja seuraamaan ihmisen jälkeä. Koira etsii alueelta jäljen ja seuraa sitä tai seuraa sille osoitettua jälkeä. Koira johdattaa ohjaajansa jäljentekijän luokse ja työskentelee välittämättä muista hajuista ja häiriöistä sekä pystyy toimimaan erilaisissa olosuhteissa säästä, vuodenajasta ja alustasta riippumatta. Koira opetetaan myös ilmaisemaan jäljentekijältä pudonneet esineet.

Laji sopii harrastukseksi koiran aktivointiin, sillä jäljestäminen on koiralle luontaisesti mielekästä ja rauhoittavaa työskentelyä. Se on myös tärkeä perustaito pelastuskoirana toimiville koirille.

Jälkikurssilla koira opetetaan ilmaisemaan erilaisia esineitä. Koira oppii seuraamaan ihmisen jälkeä ja työskentelemään siihen keskittyen. Kurssilla harjoitellaan jäljestämistä nurmikolla ja metsässä.
  • Kurssikertoja 6 x 2 tuntia
  • Kurssilla harjoitellaan ulkona metsässä ja nurmikolla
  • Kurssilla on mahdollista harjoitella myös kovalla alustalla jäljestämistä
  • Kurssilla harjoitellaan yksi koira kerrallaan muiden odottaessa autossa
  • Kurssille ei ole pohjataitovaatimuksia
  • Koira oppii seuraamaan ihmisen jälkeä
  • Koira oppii ilmaisemaan jäljelle pudonneet esineet.


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.

Keskittynyt jälkikoira 2023

Elisa Reunasen ja Terhi Jyllilän yhteinen pitkä jälkikoulutus Etelä-Pohjanmaalla!

Koulutus koostuu koulutuspäivistä Kauhajoella sekä etäohjauksesta. Se on suunnattu erityisesti koirakoille, jotka ovat aloittamassa jälkikoulutusta. Koulutus sopii myös koirakoille, jotka haluavat kehittää jälkityöskentelyään perusharjoitusten avulla.

Koulutuksen sisältö:
ETÄ ryhmätapaaminen 9.3.2023 klo 18.30 Koirakon lähtötaso. Lisäksi kouluttajien keskusteleva luento sekä ohjeet omatoimiseen harjoitteluun.
LIVE ryhmätapaaminen 1.4.2023 klo 10–15 Kauhajoki
ETÄ ryhmätapaaminen 27.4.2023 klo 18.30 Jokainen tekee livenä koiransa kanssa ilmaisu/ nuuhkutusharjoituksen kouluttajan ohjauksessa
LIVE ryhmätapaaminen 3.6.2023 klo 10–15 Kauhajoki
ETÄ henkilökohtainen 30 min videopuhelu kouluttajan kanssa 29.6.2023
LIVE ryhmätapaaminen 20.8.2023 klo 10–15 Kauhajoki

Koulutuksen hinta 388 €
Ilmoittautumisen yhteydessä 130€
Jäljelle jäävä osuus laskutetaan kahdessa erässä, 30.4 ja 30.6, 129 €/erä)

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset on tehtävä viimeistään 30vrk ennen kurssia, seminaaria tai luentoa. Peruutus on tehtävä kirjallisesti yrityksen (HaunPaikka) sähköpostiin, viimeistään 30 vrk ennen koulutuksen aloituspäivää. Tämän jälkeen peruuttaminen ei onnistu ja koulutuksesta veloitetaan täysi hinta.
Aiemmin kuin 30vrk ennen koulutuksen, luennon tai seminaarin alkua tulleista peruutuksista laskua ei peritä ja jo maksettu summa palautetaan asiakkaan tilille.


Ilmoittaudu koulutukseen

Terhin ja Elisan keskustelu jälkikoiran kouluttamisesta (#025 Keskittynyt jälkikoira)


Kouluttajat
Terhi Jyllilä on hajutyöskentelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (AT), ja työskentelee päätoimisesti kouluttajana HaunPaikalla Kauhajoella. Terhin koiraharrastuksen juuret ovat pelastuskoiratoiminnassa, ja hän on kouluttautunut tunnistusetsintäkouluttajaksi. Terhi on Vapepa-johtaja, ja hänellä on vankka käytännön kokemus pelastuskoirien hyödyntämisestä tosietsinnöissä. Terhi opiskelee tällä hetkellä eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa.

Elisa Reunanen on hajutyöskentelyyn erikoistunut koulutusohjaaja, käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija Vainuvoimalla Turussa. Elisa on toiminut seitsemän vuotta pelastuskoiranohjaajana hälytysryhmässä koiransa Hipun kanssa ja osallistunut useisiin tosietsintöihin. Hän on myös Suomen Pelastuskoiraliiton haku- ja jälkikoetestaaja. Elisa työskentelee tällä hetkellä päätoimisesti lutikkakoiranohjaajana. Hän käsitteli opinnäytetyössään harjoittelun vaikutusta ihmisen jäljen kulkusuunnan määrittelyyn.

Terhi ja Elisa ovat tutustuneet Suomen Pelastuskoiraliiton tunnistusetsintäkouluttajien koulutuksessa vuonna 2014 ja tehneet siitä lähtien tiivistä yhteistyötä. He osallistuivat yhdessä Trust The Nosen ensimmäiseen Scent Detection Course -koulutukseen vuonna 2019 ja suorittivat koiriensa Aurin ja Pinnan kanssa kurssin tasotestin hyväksytysti.