Annina Päivärinta
Kouluttaja

Annina Päivärinta on kouluttanut Vainuvoimassa vuodesta 2016. Hänen kurssinsa ovat painottuneet noseworkiin sekä muuhun hajutyöskentelyyn. Anninan vuonna 2007 alkaneeseen koiraharrastusuraan hovawartien Sohvin ja Saimin kanssa on kuulunut hajutyöskentelyn lisäksi monia lajeja kuten agilitya, rally-tokoa, pallopaimennusta ja flyballia. Ennen hajutyöskentelykoulutuksia hän on kouluttanut yhdistyksessä agilitya ja rally-tokoa.
 
Annina on opiskellut koirien koulutusohjaajaksi v. 2013 (Rakkaat haukut) sekä opiskellut koulutustekniikkaa Trainer’s Choicen kanakursseilla (1–2). Hän osallistui Vainuvoiman ja Scentren ensimmäiseen hajutyöskentelykouluttajien koulutukseen vuosina 2019–2020. Tällä hetkellä Annina viimeistelee opintojaan Kiva käsittelijä -kouluttajien koulutuksessa (Pawsiteam) ja Hihnakouluttaja-koulutuksessa (Eläinkoulutus.fi).
 
Annina kiinnostui opiskelemaan koirien käyttäytymistä ja kouluttamista voidakseen auttaa Saimi-koiraansa ikävien koirakohtaamisten jälkeen. Ensimmäisissä koulutuksissaan hän oppi paljon koirista eläiminä, niiden käyttämästä elekielestä ja koiralähtöisyydestä. Omien koiriensa kautta Anninalla on kokemusta niin vartiointitaipumuksia omaavista koirista, metsästysnoutajista sekä terriereistä. Näiden koirien kanssa Annina on oppinut, miten erilaisia asioitava on huomioitava itsenäisen, ihmisestä riippuvaisen, vieraita koiria tai ihmisiä kohtaan varautuneen, vilkkaan tai erittäin sosiaalisen koiran kanssa toimiessa.
 
Anninan oma koirat ovat ensisijaisesti perheenjäseniä ja kotikoiria, joiden kanssa harrastellaan ja puuhastellaan niin paljon tai vähän kuin milloinkin tuntuu hyvältä ja mahdolliselta. Myös koiran kanssa tehdessä laatu tavallisesti korvaa määrän: kaikessa etusijalla on niin koiran kuin ohjaajankin hyvinvointi. Koulutuksissa Anninan sydäntä lähellä ovat hajutyöskentelyn, hihnakäytöksen ja omaehtoisen käsittelyn harjoittelu.
 
Anninan perheeseen kuuluvat puoliso, labradorinnoutaja Poju ja parsonrusselinterrieri Taimi. Anninan ja koirien elämää voi seurata myös somessa: Instagram, Facebook

Anninan yksityisohjaus