Piia Nurmi
kouluttaja

Piia Nurmi on opiskellut koirankouluttajaksi  (koiranomi) ja koirien hajutyökouluttajaksi yksityisissä koirakouluissa. Hän kouluttautuu jatkuvasti lisää ja haluaa oppia uutta myös omien koiriensa hyvinvoinnin takia. Päätoimisesti Piia työskentelee laboratiohoitajana Turun yliopistossa. Hän on kouluttanut Vainuvoiman nosework-ryhmiä ja sienikoirakursseja vuodesta 2017 alkaen.

Koiraharrastustaivalta Piialla on takana yli 15 vuotta. Hajutyöskentelytehtävien lisäksi hän on harrastanut koiriensa kanssa agilitya, paimennusta, tokoa, rally-tokoa ja näyttelyitä. Hajutyöskentelyharrastukset alkoivat jo edesmenneen Muska-koiran kanssa jäljestämisestä ja henkilöetsinnästä. Vuonna 2014 mukaan astui nosework - luonnollisesti Vainuvoiman kursseilla Annan ohjauksessa.

Piialla on tällä hetkellä yksi koira eli pitkäkarvainen pyreneittenpaimenkoira Kaffe, joka on 14-vuotias. Kaffe on jo eläköitynyt muista lajeista, mutta käy edelleen käyttämässä nenäänsä nose work treeneissä. Tästä syystä Piian mielenkiinto kohdistuu tällä hetkellä paljolti koirien virikkeistämiseen ja onnistumisen iloon. Nenänkäyttö on kiehtovaa, koska se on sovellettavissa arkisesta aktivoinnista aina tieteellisen tutkimuksen työkaluksi.


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.