Hajutyöleiri   
Tällä hajutyöskentelyleirillä Vainuvoiman Katja ja Elisa sekä HaunPaikan Terhi tarjoilevat monipuolisen kattauksen harjoituksia hajutyöskentelyn sekä noseworkin maailmasta.

Leirin treeneissä keskiössä ovat motivaatio, ilmaisu ja etsintätyöskentely sekä tärkeät tukitaidot.
Leirillä harjoitellaan pienryhmissä.
Leirille voi saapua perjantaina klo 16 alkaen. Leiri päättyy sunnuntaina klo 15.
1. erä maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä
2. erä 1.6. mennessä, jonka jälkeen ilmoittautuminen on sitova
HUOM! 2. osan eräpäivä 1.6.!

Ohjelma
pe
klo 16 alkaen saapuminen
klo 19-20.30 teoria ilman koiria, mahdollinen treeni varmistetaan myöhemmin
la
klo 8 aamupala
klo 9-12 treenit (3 h saman kouluttajan kanssa)
12-14 lounas ja huolto
14-17 treenit (3 h saman kouluttajan kanssa)
18 iltapala
19 sauna
su
8 aamupala
9-11 treenit
11 lounas
12.30-14 treenit
14-15 kahvit ja yhteenveto
Sunnuntaina ei ole kokeenomaisia treenejä vaan kouluttajavetoinen haastetehtävä.
 
HaunPaikka on Kauhajoella sijaitseva vanha kansakoulu, joka on hajuharrastajan unelmien treenikeidas.

Katja Nortunen-Illman on hajutyöskentelykouluttaja, jonka erityisosaamista on koiranohjaajan psyykkisen suoriutumisen kehittäminen. Katjalle on tärkeää kohdata jokainen ohjattavansa reilusti ja avoimesti sekä rakentaa koulutuksiin turvallisuudentunne kaikille osapuolille.
"Katjan koulutuksissa on miellyttävä ja turvallinen ilmapiiri. Hän osaa soveltaa tilanteita koiralähtöisesti ja ottaa erittäin hyvin huomioon ihmisen remmin toisessa päässä. Arvostan sitä, että treeniryhmässä huomaa jokaisen koirakon loistavan omalla tasollaan ja olevan rennosti tilanteessa."

Elisa Reunanen on lutikkakoiranohjaaja, hajutyöskentelykouluttaja ja pelastuskoiraohjaaja, joka on työskennellyt koiransa kanssa hälytysryhmässä 8 vuoden ajan. Elisa tarkkailee yksityiskohtia ja on parhaimmillaan päästessään soveltamaan teoriaa käytäntöön.
“Elisa on kouluttajana lempeä ja kärsivällinen ja jaksaa aina selittää asiat juurta jaksain. Pidän erityisesti hänen tarkkanäköisyydestään, mikä ei kohdistu pelkästään koirakon teknisiin taitoihin vaan myös koiran ja ohjaajan yhteistyöhön sekä siihen, mitä heidän välillään tapahtuu.”

Terhi Jyllilä hajutyöskentelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (AT,EAT; Työ-ja kilpailueläinten kouluttaminen 2022). Kouluttajana hän haluaa vahvistaa ja lisätä koirakon keskinäistä ymmärrystä toisistaan. Pyrkimyksenä on itsenäisesti työskentelevä, hyvin motivoitunut koira, joka todella itse haluaa työskennellä ja onnistua. Asiakkaina epävarmemmat koirakot ovat myös tulleet tutuiksi. Hajutyökouluttajana hänen mottonsa on “Haluan koiran olevan vahvimmillaan silloin, kun itse olen heikoimmillani”.


kesäkuu